Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Mladić poginuo kada je traktorsku prikolicu u kojoj je ležao udario voz

24/06/2018

Bogdan Stojanović iz okoline Niša stradao je na pruzi u blizini sela Trupale, kada je prikolica traktora u kojoj je ležao, a kojim je upravljao njegov djed, naletjela na voz.

Mladić je bio sa djedom na njivi, počela je kiša i vjeruje se da su njih dvojica vjerovatno požurili nazad kući. Deda Dušan Stojanović (75) bio je za volanom, komšija je sjedio na braniku iznad točka, a Bogdan je ležao u prikolici, pokriven džakovima da se sakrije od kiše, pišu “Večernje novosti”.

“Komšija je vidio da dolazi voz, i povikao je “djede, daj gas”, međutim, voz je udario u prikolicu i našem djetetu nije bilo spasa” – kroz suze priča stric mladića koji je u petak oko 15 sati stradao na pružnom prelazu u selu Trupale kraj Niša.

Mašinovođa S.G., koji je upravljao međunarodnim putničkim vozom koji je saobraćao iz Beograda za Sofiju, kaže da je vidio kako traktor stoji ispred pružnog prelaza.

“Trubio sam i kočio koliko sam mogao. Traktor je prvo stajao ispred pruge, ali je u trenutku naglo krenuo, ali to, na nesreću, nije bilo dovoljno brzo da se izbjegne tragedija” – rekao je kratko S.G za ovaj list.

Foto: Večernje novosti

Od siline udarca, tijelo mladića policija je pronašla dvadesetak metara od traktora i mjesta nesreće. Dom Stojanovića, u subotu zavijen je u crno. Hitna pomoć u subotu ujutru obišla je njihov dom i više puta pružila ukućanima potrebnu medicinsku pomoć.

Nesretni djed Dušan koji je bio za volanom, ne može da dođe sebi, više puta je dobio sedative, kao i lijekove za visok pritisak. Proklinje trenutak kada je sjeo u traktor.

Ni mještani sela Popovac u kome je živio Bogdan, ne mogu da vjeruju da je strašna tragedija zadesila baš Stojanoviće.

“Bogdan je bio divno dijete, rastao je sa ocem i bakom, oni su ga čuvali od godinu dana. Prošle godine slavili smo njegovo punoljetstvo. Nedavno je završio srednju školu i spremao se da ode da živi u Njemačku kod rodbine sa majčine strane. Zla sudbina odnijela ga je na put na koji nije ni slutio da će otići” – kažu komšije Stojanovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.