Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladić svoje samoubistvo prenosio uživo na Facebooku

samoubistvo

Mladić Erdogan Ceren iz Turske objavio je stravičan video-sminak na svom Facebook profilu  na kojem izvršava samoubistvo.

Na početku klipa, on gledaocima kaže da “pogledaju ovo”. Potom okreće pušku u svoje grudi. Njegov prvi pokušaj da puca ne uspijeva jer se puška zaglavila. Potom u kameru govori da planira samoubistvo jer ga je djevojka ostavila, piše The Sun.

– Niko nije vjerovao kada sam rekao da ću se ubiti. Pa, gledajte – kaže 22-godišnji Erdogan.

Potom namješta kameru koju drži u jednoj ruci i drugom rukom ponovo okreće oružje u svoje grudi. Oko 37. sekunde u klipu koji je dug četiri minuta oružje ispaljuje i snimka se zatamljuje.

Stravičan klip je imao više od 12.000 komentara i 4.000 dijeljenja. Među komentarima su bili i očajnički apeli osobe koja je pisala “ne čini to, za ime Boga”.

Lokani mediji izvještavaju da su rođaci čuli pucanj, a da je mladić kasnije preminuo u bolnici. Turska policija u gradu Duzici je sprovela istragu o njegovoj smrti.

Svega 12 sati prije smrti, Erdogan je postavio status u kome navodi da se osjeća slomljeno, nedugo nakon što je podijelio sliku sa sestrom i nećakom.

Erdogan je prije smrti na Facebooku naspisao: “Naša ljubavna priča će biti napisana. Gledaj, oči neće plakati polovina tebe će ti reći, moje ruke moraju dalje bez te polovine”.

Prošlog mjeseca je objavio post: “I sada sam umro u miru. Zašto misliš da je proljeće usred zime. Samo ćuti i nasmij im se, kao što sam ti rekao. Eto, zato je tama, oprosti mi djevojko.”