Hrvatska

Mladić uz prijetnju plastičnim pištoljem opljačkao poštu

policija

Policajci su na području razbojništva uočili mladića za kojeg su posumnjali da bi se mogao dovesti s tim u vezu te su 19-godišnjaka uhapsili

Zagrebačka policija uhapsila je 19-godišnjeg mladića osumnjičenog da je 30. decembra u poslovnici pošte na zagrebačkoj Pešćenici, uz prijetnju plastičnim pištoljem, počinio razbojništvo nad dvjema zaposlenicama te otuđio više hiljada kuna, pišu hrvatski mediji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebnan izvještaj dostavljen nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka.

Pljačka se dogodila 30. decembra, oko 19 sati, na Peščenici na Trgu Stjepana Konzula. Nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio je razbojništvo nad 54-godišnjom i 40-godišnjom zaposlenicom Hrvatske pošte, i otuđio više hiljada kuna, navode iz PU zagrebačke.

Po dojavi, policajci su na području razbojništva uočili mladića za kojeg su posumnjali da bi se mogao dovesti s tim u vezu te su 19-godišnjaka uhapsili i doveli u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje. Osumnjičen je da je razbojništvo u poslovnici pošte počinio, kako se pokazalo u istrazi, uz prijetnju plastičnim pištoljem.