Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

horor u hrvatskoj

Monstrum 16 godina silovao kćer i napravio joj dijete. Silovao je čak 1.550 puta

nasilje djevojka
Foto: Unsplash

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je S. R. svoju kćer počeo zlostavljati dok je ona imala 12 godina, što je nastavio činiti idućih 16 godina, a tokom kojih ju je na silovao čak 1.550 puta

Visoki kazneni sud (VKS) odbio je žalbu S. R. (58) i potvrdio rješenje Županijskog suda u Zadru o odbacivanju zahtjeva za obnovu kaznenog postupka u kojem je 2017. osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja vlastite maloljetne kćeri te silovanja svoje supruge.

Prizivni sud smatra kako je prvostupanjski sud pravilno i osnovano odbacio zahtjev osuđenika za obnovu kaznenog postupka, uz valjano obrazloženje da S. R. u svom prijedlogu ne iznosi nove činjenice niti podnosi nove dokaze koji bi bili prikladni da prouzroče oslobođenje od optužbe ili osudi po blažem zakonu.

Počeo zlostavljati kćer kad je imala 12 godina

To se odnosi i na nalaz bolnice kojim S. R. pokušava osporiti svoje očinstvo nad žrtvom, ističe apelacijski sud.

VKS je precizirao kako je prvostupanjski sud već ranije donio meritornu odbijajuću odluku po takvom zahtjevu optuženika koja je potvrđena odlukom višeg suda jer rezultati biološkog vještačenja potvrđuju da su G. R. i S. R. roditelji zlostavljane kćeri s 99.9 posto vjerojatnosti te da su s istim postotkom vjerojatnosti osuđenik i njegova višestruko silovana kćer roditelji jednog djeteta.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je S. R. svoju kćer počeo zlostavljati dok je ona imala 12 godina, što je nastavio činiti idućih 16 godina, a tokom kojih ju je na silovao čak 1.550 puta.

Vještačenje pokazalo da se radi o uračunljivoj osobi

Prema pisanju medija, zlostavljana djevojčica je s ocem zlostavljačem dobila dijete, a u dobi od 15 godina pokušala je samoubistvo. Silovao i suprugu te svakodnevno tukao djecu. Osim nje, S. R. zlostavljao je i svoju suprugu i petero djece koja su, kako je rečeno tokom izricanja presude, svakodnevno trpjela njegove vrijeđanja i fizička zlostavljanja.

Osim zbog spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece, S. R. je osuđen i za silovanje supruge koja je 1996. godine s djecom pokušala odseliti od nasilnika, no to joj nije uspjelo. Mediji su izvijestili da je zlostavljana supruga pomoć potražila u Centru za socijalnu skrb, gdje su joj rekli da “ne žele imati posla s tim luđakom”.

Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je S. R. ubrojiva osoba s poremećajem ličnosti, a osim izdržavanja zatvorske kazne, određena mu je i sigurnosna mjera psihosocijalnog tretmana. Također je utvrđeno da tijekom počinjenja svih kaznenih djela nije imao ni najmanju grižnju savjesti te da zanemaruje društvene norme i ne prihvaća odgovornost za svoja djela.