Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monstruozni otac udavio tri kćerke da ih ne bi školovao

shabana1111

Monstruozni otac u Pakistanu udavio je svoje tri kćerke da ne bi trošio novac na njihovo obrazovanje, piše Daily Mail.

Irshad Ahmed iz Chak Jumre ubio je svoje tri kćerke, sedmogodišnje bliznakinje Chashman i Aman i petogodišnju Fizu u nedjelju navečer. Svoju ženu Shabanu Naz je ohrabrivao da ide na vjenčanje sa svojim sinom, a ona je prije polaska povela sa sobom i dvogodišnju kćerku jer je nije htjela ostaviti kući.

djevojcice-pakistan-pr

Kad se vratila u krevetu je zatekla tri beživotna tijela svojih djevojčica, a Irshada nije bio u kući.

Shabana je kazala kako je njen muž smatrao kćerke bezvrijednim, te da će im porodica zbog njih umrijeti od gladi.

– Ne želim da ih školujem i bacam pare na njihovo školovanje i podizanje. Sin je jedino moja budućnost i jednog dana ću se potruditi da ova četiri problema (kćerke) nestanu, prenijela je Shabana šta je njen muž govorio za djecu.

Ona je dodala da on nikad nije želio dati ni novčića kad su djevojčice krenule u školu. Sve troškove platili su njeni roditelji.

djevojcice pakistan1

Stanje se pogoršalo kad se rodila četvrta kćerka.

– Govorio je kako ćemo pomrijeti od gladi jer imamo četiri kćerke i da je to veliki trošak zbog njihovog obrazovanja i kasnije udaje, istakla je ucviljena 35-godišnja majka koja je i ranije govorila u problemu sa svojim mužem, ali je niko shvatao ozbiljno.

monstrum11111

 

Sada se nalazi kod svojih roditelja jer nikome ne može vjerovati u selu gdje je živjela. Poziva vlasti da objese njenog muža kojeg policija još uvijek traži, a za kojeg tvrdi da je ovisnik o marihuani.

– Želim da doživi istu kaznu kako je on ubio moje nedužne kćerke, kazala je ona.