Prizori s mjesta nesreće

Morem plutaju leševi: Objavljen snimak s mjesta pada aviona

avionska nesreca

Ronioci sada pokušavaju doći do trupa aviona, za koji se vjeruje da se nalazi na dnu mora, na dubini od oko 35 metara

Putnici i članovi posade, njih gotovo dvjesto, koji su letjeli Boeingom 737 iz Džakarte koji se srušio u indonezijskim vodama, vjerovatno su svi mrtvi, objavio je ravnatelj spasilačkih službi na konferenciji za novinare.

Spasioci su pronašli “ljudske ostatke, vjerovatno je da je svih 189 ljudi mrtvo”, rekao je Bambang Suryo Aji.

Indonezijski avion kompanije Lion Air s, po novim podacima 189 putnika i članova posade, u ponedjeljak se srušio u more i potonuo, vrlo brzo nakon polijetanja iz Džakarte.

Indonezijske spasilačke službe potvrdile su nesreću, dodajući da je avion izgubio kontakt sa zemaljskim službama 13 minuta nakon polijetanja.

Spasioci su našli ostatke Boeinga 737 MAX 8 u pokrajini Zapadna Džakarta, oko 70 kilometara istočno od glavnog grada Indonezije, obavio je čelnik indonezijske Nacionalne službe za potragu i spašavanje. U moru plutaju ostaci aviona i leševi putnika.

Ronioci sada pokušavaju doći do trupa aviona, za koji se vjeruje da se nalazi na dnu mora, na dubini od oko 35 metara, rekao je.

Među putnicima bili su i zaposlenici ministarstva finansija, njih 21, koji su bili na radnom sastanku u Džakarti, rekao je glasnogovornik tog ministarstva.