Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nove žrtve

Moskva napadnuta dronovima, u Kijevu ubijena jedna osoba

kijev napad
Foto: Twitter
Požar na zgradi u Kijevu

Dronovi su pogodili nekoliko zgrada u Moskvi, uzrokujući “manju” štetu i ne izazivajući ozbiljnije povrede među stanovništvom, a sistemi protuzračne odbrane uništili su i nekoliko dronova koji su se primicali ruskoj prijestolnici, saopćili su ruski zvaničnici u utorak ujutro.

– Sve hitne službe grada na mjestu su incidenata – izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na svom kanalu za razmjenu poruka Telegram.

Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti, saopćio je na Telegram kanalu da je nekoliko dronova oboreno dok su se približavali Moskvi.

Nije odmah jasno ko je pokrenuo dronove. Nekoliko ruskih kanala za razmjenu poruka Telegram objavilo je da je četiri do deset dronova gađano na periferiji Moskve i u njenoj široj regiji.

Ruska državna novinska agencija RIA javila je da su evakuirani neki stanovnici zgrade u moskovskoj ulici Profsojužnaja na jugu grada.

Sobjanin je naveo da su neki stanovnici evakuirani.

Reuters nije bio u mogućnosti da potvrdi te vijesti iz nezavisnih izvora.

Jedna osoba poginula u požaru u zgradi u Kijevu

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko rekao je da je jedna osoba poginula u požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u kijevskoj četvrti Holosivski nakon što je na nju pali ostaci drona, piše The Guardian.

Kličko je dodao da je iz te zgrade evakuirano 20 osoba te da je jedna starija žena hospitalizirana.

“Dvjema je osobama licu mjesta pružena liječnička pomoć”, rekao je Kličko.