Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napadi na Kijev

Most pogođen dok je na njemu bio čovjek, raketa pala na igralište za djecu

Sarajevo: Christian Schmidt održao je konferenciju za medije
05.10.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Visoki medjunarodni predstavnik u BiH Christian Schmidt odrzao je konferenciju za medije. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Društvenim mrežama širi se snimka koja prikazuje jednu osobu kako hoda preko mosta pokraj kijevskog Slavoluka slobode u trenutku napada

U toku je žestoki ruski napad na glavni grad Ukrajine.

Društvenim mrežama širi se snimka koja prikazuje jednu osobu kako hoda preko mosta pokraj kijevskog Slavoluka slobode u trenutku napada. Vidi se jaka eksplozija.

Videozapis nije nezavisno potvrđen.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je da je 11 infrastrukturnih objekata u osam regija i u glavnom gradu Kijevu oštećeno u ruskim raketnim napadima u ponedjeljak.

“Prema stanju u 11 sati, oštećeno je 11 važnih infrastrukturnih objekata u osam regija i gradu Kijevu”, objavio je Šmigal u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

“Sada su neka područja odsječena. Potrebno je biti spreman na privremene prekide struje, vodoopskrbe i komunikacija.”

Na društvenim mrežama se šire razne snimke napada, među kojima je i ona koja prikazuje krater na dječjem igralištu koje se nalazi u parku kijevskog naselja Ševčenka.

“Riječ je o dječjem igralištu Ševčenka koje se nalazi u parku u centru Kijeva. Radi se o jako posjećenom području, u koje redovno dolaze porodice s djecom”, napisao je na Twitteru Sergej Sumlenij.

Jedan od komentatora je ispod objave napisao kako su se na mjestu kratera prije nalazile ljuljačke i da je tokom popodneva igralište obično puno djece.

Autentičnost snimke napada na dječje igralište nije neovisno potvrđena.