Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji zločina u Zagrebu

Mučki ubio staricu i njenog sina, pa pokušao pobjeći u Srbiju

kuca (2)
Foto: 24sata.hr

U kući su tijela u subotu prve pronašle komšije koji su rekli da su vrata bila otključana

Hrvatska policija je potvrdaila da je uhapšen muškarac koji se dovodi u vezu s dvostrukim ubistvom u zagrebačkim Strugama, ali još nije osumnjičen, čeka se da ga ispitaju. Uhapsili su ga na granici sa Srbijom.

Kako se saznaje, radi se o nećaku ubijene 77-godišnjakinje, a on je od prije poznat policiji po teškim krađama i razbojništvima, piše 24sata.hr.

U kući su tijela u subotu prve pronašle komšije koji su rekli da su vrata bila otključana. Prvi komšija je oko 13 sati ugledao Maricu kako leži na leđima u lokvi krvi. Pozvao je svoju majku jer je mislio da je žena pala te se ozlijedila. Kad ju je komšinica ugledala, vidjela je da je mrtva te su odmah pozvali policiju.

Foto: 24sata.hr

Dozivali su Sinišu, no on se nije javljao. Novi detalji istrage pokazali su svu krvoločnost dvostrukog ubice. Sinišu je ulovio u krevetu na spavanju. Doslovno mu je bez milosti prerezao grkljan te ga je ostavio da iskrvari u spavaćoj sobi. Nije se uspio othrvati. Tačno vrijeme smrti majke i posinka istražitelji još nisu otkrili.

Kao jedna od posljednjih teorija pojavila se i mogućnost da je ubiica u kuću ušao tokom noći na subotu, a ne ujutro. S obzirom na to da oružje nisu uspjeli pronaći, zasad pretpostavljaju da su ubijeni nožem. U potrazi su prekopali doslovno sve, od dvorišta kuće, krova, žljebova, grmlja i šikara u susjedstvu pa do kante za smeće.

Kako bi spriječili da se iko mota oko kuće, policajci su zapečatili sve ulaze. Na prolaze oko objekta stavili su policijsku traku, kao i na ulazna vrata ograde.

Nestalog nećaka niko nije vidio od petka. Do ulice i stana u kojem je živio nije navraćao niti se ikome javljao. No dok policija ne utvrdi je li uopće imao veze s dvostrukim ubistvom i dok ne ulove ubiicu, komšije će strahovati. Više ne vjeruju nikome.

Foto: 24sata.hr

– Sinišu sam zadnji put vidio u petak. Išao je iz grada, s tržnice. Bio je u nabavci jer je Marica bila slabije pokretna. Pozdravio me, kao što je i uvijek pozdravljao – ispričao je jedan od neutješnih komšija.

Bili su obiteljski prijatelji te su se zato često i posjećivali.