Globus

likvidacija u crnoj gori

Muhadinović ubijen u eksploziji automobila, poznato “čiji je bio prijatelj”

28/02/2020

Eksplozivna naprava podmetnuta pod njegov “džip”, aktivirana je oko 12.40 sati , dok je taj pedesetjednogodišnjak prolazio Bulevarom crnogorskih junaka

Pero Muhadinović (51) ubijen je juče u Cetinju, stotinjak metara od kuće u kojoj je živio, javljaju podgoričke Vijesti.

Eksplozivna naprava podmetnuta pod njegov terenac, aktivirana je oko 12.40 sati , dok je taj pedesetjednogodišnjak prolazio Bulevarom crnogorskih junaka.

Dok je trajao uviđaj, tijelo stradalog Muhadinovića satima je bilo u raznijetom automobilu. Od siline eksplozije djelovi automobila razletjeli su se stotinjak metara niz ulicu…

Iz Uprave policije je nezvanično saopšteno da je Muhadinović prijatelj pojedinih članova kavačkog kriminalnog klana.

On, međutim, nije bio evidentiran kao bezbjednosno interesantno lice, tvrdi rukovodilac Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Igor Popović, dodajući da ne može reći je li Muhadinović od ranije poznat policiji.

“Ne mogu sad ništa reći. Radimo, preduzimamo aktivnosti na kompletnom na tom predmetu… Bliže i konkretnije podataka u ovom trenutku ne možemo iznositi. Po operativnim saznanjima, nije bio bezbjednosno interesantna osoba”, kazao je on.

Dodao je da policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikaciji počinilaca.

Uprava policije zvanično je saopštila da je eksplozivna naprava aktivirana na vozilu u pokretu:

“P. M. iz Cetinja je smrtno stradao u ovoj eksploziji. Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi nadležni državni tužilac.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikovanju počinilaca”.

Prema saznanjima Vijesti, cetinjska policija tražila je pomoć kolega iz drugih gradova – blokirali su seoske puteve ka Čevu, Nikšiću, Danilovgradu, Kotoru…

Inspektori policije pokušavaju da utvrde na koji način je aktivirana naprava, a koji eksploziv je korišten znaće se nakon vještačenja tragova u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Cetinjanin Andrija Gazivoda, ubijen je u tom gradu 17. februara.

Istraga o tom slučaju je u toku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.