Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga u Crnoj Gori

MUPRS dostavio podatke za istragu o “tunelu” u Podgorici, policija na tragu Katarini Baćović

tunel sud podgorica
Foto: Vlada Crne Gore

Osumnjičeni su nakon otkrivanja tunela napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi vjeruju da je dio njih prešao na teritoriju BiH, zbog čega je u toku opsežna potraga

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavilo je podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju “Tunel”, saopštili su iz MUP-a RS.

To su kazali u odgovorima na pitanja portala RTCG, a nakon što su objavili da se istražitelji u predmetu prokopavanja tunela ispod Višeg suda u Podgorici fokusiraju na BiH jer vjeruju da je dio osumnjičenih pobjegao u tu zemlju.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta „Tunel“ dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu”, saopštili su Portalu RTCG iz MUP-a RS.

Osumnjičeni su nakon otkrivanja tunela napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi vjeruju da je dio njih prešao na teritoriju BiH, zbog čega je u toku opsežna potraga.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela.

U pitanju je Katarina Baćović. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Protiv četvorice identifikovanih podnijete su krivične prijave a i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično djelo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.