Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Muškarac s tetovažama zločinaca provocirao na demonstracijama protiv ruske agresije

beograd

Skup je obezbjeđivala policija, a došlo je do provokacije, kada se jedan mladić skinuo do pasa, pokazujući tetovaže Draže Mihailovića, Momčila Đujića i Ratka Mladića

Organizacija Žene u crnom održala je jučer u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu protest „Stop ratu u Ukrajini“, protiveći se invaziji Rusije na Ukrajinu, prenosi Beta. Aktivisti te organizacije nosili su transparente s ispisom: „Žene u crnom protiv rata“, „Podržavamo ruske dezertere“, „Stop okupaciji Ukrajine“, „Podržavamo ruske feministkinje“, kao i veliki baner s ispisom: „Stop ratu u Ukrajini“ na ruskom, ukrajinskom, engleskom i srpskom jeziku.

Predstavnica Žena u crnom Staša Zajović izjavila je da je važno da se Srbija pridruži sankcijama protiv ruskih oligarha, „militarsta“ i drugih koji pomažu invaziju na Ukrajinu. „Srbija mora da se jasno opredijeli jer su mnogi srpski dobrovoljci prustni u proruskim snagama u Ukrajini“, kazala je ona. Zajović je naglasila da su dobrovoljci ista „ekipa“ koja u Srbiji veliča osuđenog ratnog zločinca generala Ratka Mladića, a koja je uznapredovala dolaskom na vlast predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je uputila podršku antiratnom pokretu u Rusiji koji, kako je navela, uprkos hapšenjima organizuje akcije protiv „tiranije“ predsjednika Rusije Vladimira Putina, prenosi Beta.

Skup je obezbjeđivala policija, a došlo je do provokacije, kada se jedan mladić skinuo do pasa, pokazujući tetovaže Draže Mihailovića, Momčila Đujića i Ratka Mladića, prenosi Danas.