Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u hrvatskoj

Muškarac ušao u stan i ženu izbo nasmrt, policiji rekao da je “spasio svemir”

zagreb ubistvo
Foto: Pixsell

Inače, riječ je o čovjeku koji je bio član političke stranke te je na lokalnim izborima 2021. kao njezin predstavnik bio član biračkog odbora u kvartu u kojem se ubojstvo i dogodilo

Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor 35-godišnjaku koji je u četvrtak navečer ubio vlasnicu stana na zagrebačkim Srednjacima. Istraga protiv njega otvorena je zbog ubistva za koje Kazneni zakon propisuje najmanje pet godina zatvora.

Potvrđeno je da se ubojstvo dogodilo oko 20:50 sati kada je 35-godišnjak nasilno ušao u stan i oštrim predmetom zadao joj više ubodnih i reznih rana.

Istražiteljima rekao da je “spasio svemir”

Slučaj je otkriven u petak ujutro jer se vlasnica stana nije pojavila na poslu. Zato je njezin sin došao u njezin dom te pronašao majku mrtvu. Uviđaj na mjestu događaja potrajao je do ranih poslijepodnevnih sati, a vrlo brzo nakon toga potvrđeno je da je privedena osoba koju se s tim zločinom povezuje.

Kako saznaje N1, osumnjičeni 35-godišnjak koji je počinio ubistvo je tokom ispitivanja bio potpuno rastrojen. Istražiteljima je rekao da je “spasio svemir”. Inače, riječ je o čovjeku koji je bio član političke stranke te je na lokalnim izborima 2021. kao njezin predstavnik bio član biračkog odbora u kvartu u kojem se ubojstvo i dogodilo.

“Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor”, potvrdili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.