Globus

Zločin u Srbiji

Muškarca ubili brat i snaha: Tukli ga motikom do smrti, poznat je i motiv

27/07/2020

Na Miloradovom tijelu bilo je hematoma, odnosno modrica po glavi, kukovima i nogama, ali nijedna od tih povreda nije na prvi pogled izgledala smrtonosno

U očekivanju rezultata obdukcije tijela Milorada Lazića (72) iz prokupačkog sela Donja Draganja, policija je zbog sumnje da su ga ubili, uhapsila bračni par Ž. L. (73) i B. L. kojima je određeno četrdesetosmosatno zadržavanje, javljaju srbijanski mediji.

Oni se, kako je potvrdio tužilac Višeg suda u Prokuplju Žikica Milenković, terete za ubistvo, a u ponedjeljak biti saslušani u tužilaštvu.

– Na Miloradovom tijelu bilo je hematoma, odnosno modrica po glavi, kukovima i nogama, ali nijedna od tih povreda nije na prvi pogled izgledala smrtonosno – piše Blic o detalje istrage.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima Ž. L., inače, rođeni brat nastradalog, sa svojom suprugom B. L. udario je nesretnog Milorada motičicom za okopavanje bašte u predjelu glave nanijevši mu smrtonosni udarac. Oni su ga, potom, prema prvoj verziji događaja, pokrili jaknom i otišli u svoj dio kuće, gdje ih je policija i pronašla.

Motiv ubistva u koji sumnjaju i članovi Miloradove porodice i komšije Lazića jesu neraščišćeni imovinski odnosi, tj. sudski spor oko kuće, i dvorišta, u kojoj su živjele obe porodice, a koji braća vode desetak godina. Komšije Lazića ističu sumnje da je Milorada možda usmrtila i snaha, ali će istraga otkriti detalje ovog jezivog slučaja.

– Moj suprug je rekao da hoće da izađe napolje i uzeo jaknu pošto se spremala kiša. Kako je vreme odmicalo, a nije se vraćao, sin je otišao da ga potraži i zatekao ga je u bašti kako leži na stomaku, pokriven jaknom – plačući je ispričala Miloradova supruga Miroslava, koja je još u nevjerici da im se dogodila takva nesreća.

Ipak, pojašnjava da je višegodišnji spor među braćom oko zajedničkog prolaza za kuću koji obe porodice koriste imao sudski epilog.

Naime, stariji brat je uspio sudskim putem da legalizuje zajedničku kuću na svoje ime što je bio razlog njihove višegodišnje svađe. I dok sinovi nastradalog Milorada ne žele da detaljno govore za javnost, u kratkom razgovoru sa novinarima, ističu da njihov stric nije želio mirnim putem da se dogovori oko podjele i da nikada nije bio zadovoljan onim što mu pripada.

Da se dogodila nesreća, komšije Lazića shvatile su tek po dolasku policije, jer je u subotu po podne padala kiša i niko nije izlazio vani.

– Strašno je da imovina može biti uzrok ovakve nesreće jer su braća svojevremeno bila nerazdvojna. Obojica su do penzije radili kao građevinski radnici i bili su veoma pristojni – opisuju komšije Laziće, uvjereni da se sve moglo završiti bez posljedica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.