Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin iz strasti u srbiji

Muž ubio direktoricu škole u njenoj kancelariji

ubistvo-erdevik

Prije nego što je ubio suprugu, P. G. je u dvorištu škole presudio i M. B. (56), vozaču Branislave Gnjidić

Branislava Gnjidić, direktorica Osnovne škole “Sava Šumanović” u Erdeviku u Vojvodini (Srbija), ubijena je jutros oko 9:30 sati u kancelariji u školi.

Kako pišu srbijanski mediji, nesretnu ženu je hicima iz oružja usmrtio suprug P. G. (53). Prije nego što je ubio suprugu, on je u dvorištu škole presudio i M. B. (56), vozaču Branislave Gnjidić.

Prema prvim informacijama, motiv zločina je ljubomora, jer je suprug sumnjao da ga žena vara s vozačem.

Blic javlja da je Predrag Gnjidić (53) prvo jutros ušao u prostorije domara škole, tu je zatekao Miroslava Bojića (56), vozača osnovne škole “Sava Šumanović” koji je bio u vezi sa njegovom suprugom, direktorkom ove ustanove Branislavom Gnjidić (49) i zapucao.

– Ušao je naoružan u domarovu prostoriju i vidio Bojića kako sjedi s domarom. Domaru je samo rekao: “Sagni se, neću tebi ništa”, a onda je zapucao u Bojića i ubio ga na licu mjesta – priča za “Blic” jedan od zaposlenih u školi.

Nakon što je ubio vozača, Gnjidić, inače lovočuvar, se uputio pravo na prvi sprat u kancelariju svoje supruge, direktorice škole.

– Otišao je na prvi sprat i sekretarici njegove supruge rekao: “Pomjeri se, ja moram da je ubijem!” – kaže izvor “Blica”.

Preplašena žena nije mogla ništa da uradi da spriječi naoružanog muškarca koji je ušao u kancelariju i zapucao u suprugu.

Nakon toga Predrag je krenuo ka izlazu iz škole, a sekretarica je pozvala policiju.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od lokalnih policajaca odmah se uputio ka školi i zatekao je Predraga kako naoružan izlazi iz nje. Gnjidić je bacio oružje na zemlju, i rekao mu da neće više pucati i predao se.