Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sportski avion

Na Braču pao avion Cessna, nema poginulih

migranti hrvatska
23.03.2021., Maljevac - Reportaza iz Maljevca i opcine Cetingrad gdje je migrantska ruta kojom prelaze migranti iz BIH u Republiku Hrvatsku. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti

Sportski avion marke Cessna 172 jutros je pao na južnoj strani otoka Braču.

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji su nakon potrage i uz pomoć dronova utvrdili tačnu lokaciju pada aviona i mjesto stradavanja posade.

Prema neslužbenim informacijama, preživjelo je svo troje putnika koji su sami i zatražili pomoć, i to šaljući poruke nakon što su izgubili kontrolu nad avionom.

Kako saznajemo Slobodna Dalmacija, dvije osobe su teško ozlijeđene, a jedna lakše. Helikopterom se prevoze prema Kliničkom bolničkom centru u Splitu.

Civilna zaštita izdala je priopćenje za javnost:

– U avionu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite Split.

Prema riječima iskusnih pilota koje smo kontaktirali, ključni trenutak za preživljavanje mogao bi biti odluka da se avion prinudno spusti na brački kamenjar, a ne u more u Hvarskom kanalu, jer bi upravo udar aviona u površinu mora i posljedično potonuće bio koban.