Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

institut za javno zdravlje

Na festivale u Crnoj Gori nevakcinisani samo uz PCR test

vakcinacija crna gora

Pojasnila je da se takve mjere razmatraju zbog niskog obuhvata mladih vakcinisanjem

U Institutu za javno zdravlje Crne Gore razmatraju da građanima koji nisu cijepljeni uvedu zabranu prisustvovanja manifestacijama, festivalima i sportskim događajima ili obavezan negativan PCR test koji će sami morati da plate.

Načelnica za imunizaciju u Institutu Milena Popović Samardžić kazala je da se razmatraju ograničenja kojima će se prisustvo na manifestacijama, festivalima i sportskim događajima dozvoliti samo vakcinisanim građanima, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Pojasnila je da se takve mjere razmatraju zbog niskog obuhvata mladih vakcinisanjem. Također je kazala da na raspolaganju imaju oko 13.000 doza kineskog cjepiva, a naredne sedmice očekuju isporuku 40.000 doza ruskog cjepiva “sputnik V”.

“Osim prve opcije da se građanima koji su primili obje doze dozvoli prisustvo na društvenim događajima, razmatra se i mogućnost da osobe koje nisu testirane moraju da imaju negativan PCR test.

S obzirom na to da se radi o testu koji nije medicinska indikacija građani bi morali da ga plate. To je prijedlog koji će se razmatrati”, istaknula je Popović Samardžić.