Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uznemirujući snimci

Na granici Grčke i Turske ubijen migrant, djeca se guše (VIDEO)

MIGRANTI

Brutalne snimke s granice objavila je i novinarka Al-Aan TV-a. Ona tvrdi da je grčka policija bacila suzavac na migrante, među kojima je bilo djece

Na svom Twitter profilu Mughira Al Sharif, reporter BBC-ja, objavio je snimku ubistva, kako tvrdi, sirijskog migranta kojeg je upucao grčki policajac.

“Sirijski migrant Ahmed Abu Emad iz Aleppa ubijen je danas od strane grčkih graničnih policajaca dok je pokušavao ući u Grčku zajedno sa stotinama drugih migranata. Pogođen je u vrat u 9.07 nedaleko od Ipsale. Njegovo je tijelo vraćeno u Tursku”, napisao je Mughira Al Sharif.

Veoma uznemirujući snimak možete pogledati na ovom LINKU.

Zasad nije potvrđena autentičnost snimka. Preuzeli su je drugi novinari, među njima i nagrađivani sirijski novinar Abdalaziz Alhamza. Reuters je objavio da je sirijski migrant koji je pokušavao prijeći iz Turske u Grčku preminuo jutros od ozljeda nakon što su grčke vlasti intervenirale kako bi spriječile prolaz migranata okupljenih pred graničnim prijelazom. Kazali su to pripadnici turskih sigurnosnih snaga.

Brutalne snimke s granice objavila je i novinarka Al-Aan TV-a. Ona tvrdi da je grčka policija bacila suzavac na migrante, među kojima je bilo djece.