Globus

velike gužve

Na granici između Hrvatske i Slovenije snimljen prizor kakav nije viđen mjesecima (FOTO)

18/12/2020
Foto: Čitatelj Indexa, HAK

Putnici koji dolaze iz "zelenih područja EU" ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku

Na granici sa Slovenijom, na ulasku u Hrvatsku, od ranog jutra su velike kolone.

Kako javlja HAK, na graničnom prijelazu Macelj na ulaz se čeka do 30 minuta, na Bregani i preko sat vremena, a na Križovljanskoj i Pasjaku do pola sata. Počele su se stvarati i gužve u teretnom prometu, na Bregani se čeka po sat vremena, a na Pasjaku po pola sata.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja 2021. godine, javlja Index.

Putnici koji dolaze iz “zelenih područja EU” ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na covid-19 testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga.

Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.