čeka se satima

Na granici između Slovenije i Hrvatske je pravi haos!

cam

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) su naveli da su se zbog pojačane provjere na graničnim prelazima odužila čekanja putničkih, a naročito teretnih vozila

Kilometarske kolone i višesatna čekanja zabilježena su na na graničnim prelazima između Slovenije i Hrvatske, gdje su pojačane kontrole zbog širenja virusa korona.

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) su naveli da su se zbog pojačane provjere na graničnim prelazima odužila čekanja putničkih, a naročito teretnih vozila.

Čeka se satima, prisutna je ogromna nervoza, a vozači, posebno kamiona, masovno negoduju, javljaju hrvatski mediji.

Prema naredbi MUP-a, teretna vozila, koja ulaze iz Slovenije, treba da budu upućena na prelaze Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prelazak granice.

Za sav saobraćaj zatvoreni su granični prelazi: Batina, Principovac, Principovac dva i Ilok dva.

U BiH se čeka 30 minuta

Na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe zbog sprečavanja širenja koronavirusa, ali trenutno nisu duža od 30 minuta.

Svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Od sinoć je Granična policija Crne Gore zatvorila međunarodni prelazi Hum-Šćepan Polje i Vitine-Šule.

Na GP Brčko-Gunja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša-Vraćenovići zbog radova zatvoren za saobraćaj, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.