Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Kralj kokaina"

Na granici sa Srbijom “pao” najtraženiji hrvatski bjegunac

jesovnik

Tereti se za šverc 718 kilograma kokaina iz Južne Amerike

Viši sud u Subotici odredio je pritvor dvojnom državljaninu Slovenije i Crne Gore Darjanu Ješovniku koji se sumnjiči za krijumčarenje kokaina, javila je Televizija Vojvodine.

On je, u noći između 6. i 7. aprila, na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa MUP-om Srbije uhapšen sa lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović, te mu je sudija za prethodni postupak Ivan Bogosavljev odredio ekstradicioni pritvor do 30 dana.

Ješovnik se, duže od decenije, krio u raznim državama, uključujući i Srbiju, a sumnjiči se da je u toku 2010. i 2011. godine, kao član organizovane kriminalne grupe, prokrijumčario najmanje 718 kilograma kokaina iz Brazila u Španiju sa namjerom da ga distribuira u Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji.

Većina članova ove organizovane kriminalne grupe uhapšena je u Španiji, Hrvatskoj i Srbiji dok je Ješovnik bio u bjekstvu.

Ješovnik je pritvoren u Okružnom zatvoru u Subotici.

Televizija Vojvodine je, pozivajući se na nezvanična saznanja, navela da je Ješovnik bio blizak saradnik Darka Šarića koji je krajem decembra prošle godine u Beogradu osuđen na 15 godina zatvora za šverc više od pet i po tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

On je uhapšen po međunarodnoj Interpolovoj potjernici koju je izdao Nacionalni centralni biro iz Zagreba.