Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

75.000 zaraženih

Na kruzeru “Diamond Princess” umrlo još dvoje, koronavirus do sada ubio 2.118 ljudi

kruzer

Kineska nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je u četvrtak o novih 114 smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom i 394 novozaražene osobe

Japanska Vlada saopštila je danas da su preminule dvije osobe sa prekookeanskog kruzera “Diamond Princess” koji je usidren u luci Jokohama i da su pozitivni rezultati ispitivanja na prisustvo virusa korona kod još dva službenika administracije.

Riječ je o muškarcu i ženi u osamdesetim godinama, objavila je japanska javna televizija NHK.

U saopštenju se navodi da je jedan od zaraženih zvaničnika iz Ministarstva zdravlja, a drugi iz kancelarije administracije. Obojica su radili na kruzeru “Diamond Princess”.

Prethodno su pozitivni rezultati ispitivanja na virus korona bili na druga tri zvaničnika iz Ministarstva zdravlja i kancelarije za karantin.

Karantin je proglašen po dolasku kruzera u Yokohamu 3. februara.

Ukupno 2.118 mrtvih

Kineska nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je u četvrtak o novih 114 smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom i 394 novozaražene osobe, čime se ukupan broja smrtnih slučajeva u kontinentalnoj Kini popeo na 2.118, a broj zaraženih na 74.576.

Ali broj novih slučajeva zaraze drastično je manji od 1.749 prijavljenih dan ranije, navodi se.

Iz kineske provincije Hubei, središta širenja virusa, u srijedu su potvrdili 349 novih slučajeva zaraze pa je ukupan broj potvrđenih slučajeva u toj provinciji dosegnuo 62.031.

Ukupan broj umrlih u toj provinciji do kraja srijede je dosegnuo 2029, što je 108 više u odnosu na prethodni dan.

Najveći broj smrtnih slučajeva zabilježen je u srijedu u glavnom gradu provincije Wuhanu, epicentru epidemije.

Wuhan je prijavio 88 novih smrtnih slučajeva, što je pad u odnosu na utorak kada ih je bilo 116. Dosad je ukupno 1.585 ljudi u Wuhanu umrlo od virusa.