Globus

Tragedija u Srbiji

Na mjestu gdje joj je poginula beba prije dvije godine izgubila oca, majku i brata

31/03/2020

Zaječarska policija uhapsila je M. M. (35) i Đ. D. (25) iz Negotina zbog sumnje da su izvršili teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja

Beba dječak I. S. koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjuče u Srbiji na putu Zaječar-Negotin, juče je trebao da napuni osam mjeseci.

Iz dvorišta ispred eugeotkuće u zaječarskom selu Grljan plač i nevjerica. Niko ne može da vjeruje da malenog Igora više nema. Njegov otac Nenad (30) je jedva smogao snage da progovori o ovoj strahovitoj nesreći, piše Blic.

– Vozio sam “p 106”. Supruga Ivana je sjedila na zadnjem sjedištu, bila je vezana, dijete je bilo pored nje u tzv. jaje sjedištu vezano, kretali smo se polako putem iz Negotina ka Zaječaru. U jednom trenutku sam ugledao dva automobila kako se približavaju našem autu. Jedan od njih me je pretekao, a drugi udario otpozadi. Od siline udarca izgubio sam na trenutak kontrolu nad vozilom, auto mi se okretao na putu. Sjećam se da sam pogledao i upitao: “Momci, gdje jurite” – priča neutješni otac.

Istog trena, kako objašnjava naš sagovornik, izašao je iz vozila i krenuo da provjeri kako su beba i supruga.

– Vidio sam da je moja supruga u redu, beba je disala. Odmah sam zgrabio dijete u naručje i prvi automobil koji je tada naišao povezao nas je u bolnicu. Na pola puta je naišla i ekipa Hitne pomoći. Kada smo ušli u Hitnu, beba je još uvijek disala, ali vidio sam da je povrijeđena, da ima povrede glave. Oko 16 sati su mi saopštili da moj sin nije preživio – nastavlja Nenad.

Njegova supruga Ivana se još uvijek nalazi u zaječarskoj bolnici, ali nije životno ugrožena.

– Saznala je i ona da nam je dijete nastradalo. Šta više da kažemo… – jedva progovara Nenad.

Druga dva vozila koja su učestvovala u udesu su “peugeot 307” i “citroen c4”.

Da tragedija i bol budu još veći, Ivani Angelov Stanojević, majci nastradale bebe, prije dvije godine na gotovo istom mjestu gdje joj je sad poginuo sin nastradali su i otac, majka i brat. Zoran (55), Dragica i njihov sin Igor (22) nastradali su tada u udesu na mostu kod sela Salaš. Stotinjak metara dalje od tog mjesta, u udesu prekjuče nastradao je i maleni osmomjesečni Igor.

Kako su mediji tada prenijeli, u saobraćajnoj nesreći prije dvije godine otac, majka i sin, koji su iz zaječarskog sela Grljan nastradali su kada se na mostu automobil marke “opel kadet” u kome su se oni nalazili direktno sudario sa kombijem brze pošte.

Otac Zoran i njegov sin Igor su tada poginuli na licu mjesta, dok je Dragica podlegla povredama u zaječarskoj bolnici.

Uhapšeni Negotinci

Zaječarska policija uhapsila je M. M. (35) i Đ. D. (25) iz Negotina zbog sumnje da su izvršili teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Oni se sumnjiče da su upravljajući svojim automobilima, kod skretanja za mjesto Salaš na putu Zaječar – Negotin, izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila osmomjesečna beba .

M. M. i Đ. D. je određena mjera zadržavanja do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.