Globus

hrvatska

Na obali Kupe pronađeni strani državljani, dvoje preminulo

05/04/2022

Pomoć su mu pružili policijski službenici pokušavajući ga spasiti i reanimirati, međutim muškarac je preminuo, izvijestili su iz PU primorsko-goranske

Šest stranih državljana pronađeno je u ponedjeljak uvečer na nepristupačnom terenu uz obalu rijeke Kupe, od kojih je jedan na žalost od pothlađenosti preminuo.

Postupajući po dojavi slovenske policije, zaprimljenoj 3. aprila, hrvatski policijski službenici su obilazili teren uz rijeku Kupu na širem području Vrbovskog te u ponedjeljak večer nešto poslije 21 sat, pronašli pet stranih državljana na nepristupačnom terenu uz obalu rijeke Kupe, a nakon kraćeg vremena i mušku osobu koja je bila u besvjesnom stanju i pothlađena.

Pomoć su mu pružili policijski službenici pokušavajući ga spasiti i reanimirati, međutim muškarac je preminuo, izvijestili su iz PU primorsko-goranske, a prenosi HRT.

Po dojavi slovenske policije, tokom dana je na hrvatskoj obali rijeke pronađeno još jedno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe.

Prema izjavama pronađenih osoba, sve su državljani Konga.

U toku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima radi utvrđivanja okolnosti njihova ulaska i boravka na području Republike Hrvatske, navodi isti izvor.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.