Ivana Marković

Načelnica grada u Hrvatskoj očitala lekciju ustašama

ivana ustase

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije”

Ivana Marković, načelnica grada Supetar na Braču u Hrvatskoj odbila je molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom.

Ona je odgovorila predsjedniku Počasnog bleiburškog voda Vici Vukojeviću, predsjedniku Nadzornog odbora Vladimiru Šeksu i glasnogovorniku Boži Vukušiću u kojemu jasno i precizno poručuje zbog čega ne može udovoljiti njihovom opetovanom zahtjevu da razmotri donaciju za njihove projekte.

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu čemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka”, navodi se u odgovoru načelnice.