zaraženo još 386 osoba

Najcrnji dan u Srbiji od početka pandemije, umrlo je 18 osoba

Još 18 osoba preminulo je u prethodna 24 sata, što znači da je do sada preminulo 370 osoba

U Srbiji je 18 osoba preminulo od posledica koronavirusa u protekla 24 sata, zaraženo je još 386 osoba, a na respiratorima je 130 pacijenata, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, javlja Anadolu Agency (AA).

Ona je u Beogradu navela da je od 8.646 testiranih, 386 pozitivno na koronavirus, te da je u ovom trenutku najkritičnija situacija u Beogradu, zatim Šapcu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

“Mi ne vidimo neko značajno poboljšanje u brojevima od uvođenja novih mera i mi ćemo sa još većom pažnjom pratiti dalji razvoj epidemiološke situacije kako bismo dalje reagovali adekvatnim merama”, rekla je.

Još 18 osoba preminulo je u prethodna 24 sata, što znači da je do sada preminulo 370 osoba.

“Nemam šta drugo nego da ponovo, ne molim, nego preklinjem građane da se strogo pridržavamo svih mjera koje je objavio, ne samo Krizni štab već i Svjetska zdravstvena organizacija”, kazala je.

Kako je rekla, najefikasnija mjera je uvođenje vanrednog stanja i policijski sat tokom vikenda, ali ovog puta imaju drugačiji pristup, jer je ovo borba koja će trajati dugo.

Brnabić je navela i da su za nju protesti “ništa drugo nego krajnje neozbiljno i neodgovorno ponašanje”.

“Preklinjem sve građane Srbije da u ovome budemo zajedno. Ovo nije politička borba, nije borba ni za Vučića ni za Brnabić. Ovaj virus je takav da je ovo borba svih nas pojedinačno”, dodala je.

Predsjednica Vlade je zamolila ljude da se ne okupljaju, navela da razume demokratiju, ali da zbog koronavirusa nije vrijeme za politiku.