Globus

Hrvatska

Najezda komaraca u Slavoniji: Situacija je alarmantna

19/06/2019

Situacija na terenu zahtijeva hitnu reakciju u smislu proširenja pojasa tretiranja komaraca

Invazija komaraca na Slavoniju traje već danima, a situacija je sve gora.

A kako to izgleda u praksi najbolje pokazuje snimka koja je nastala sinoć u osječkoj četvrti Višnjevac. Na njoj se vidi ogroman roj komaraca koji lete oko ulične rasvjete.

Snimka je nastala za vrijeme treninga Ženskog nogometnog kluba Višnjevac u Športsko-rekreacijskom centru Višnjevac. Treninzi su zbog komaraca odgođeni do daljnjega.


Nakon jučerašnjeg sastanka osječke gradske uprave i župana Ivana Anušića upućen je dopis vladi i premijeru Andreju Plenkoviću od kojih se traži hitna finansijska pomoć iz Državnog proračuna u iznosu od pet miliona kuna za provođenje mjera dezinsekcije u županiji.

“”Iako su preventivne mjere tretiranja ličinki ranije tokom godine odrađene na cjelokupnom području pod nadležnošću Grada Osijeka, a trenutno se adulticidni tretmani pojačanim intenzitetom obavljaju u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo, količina komaraca koji dolijeću iz netretiranih područja izvan granica Grada Osijeka je i dalje alarmantna. Nakon analize trenutne situacije na terenu, do sada učinjenog i projekcije potrebnih mjera, zamjenik gradonačelnika i župan zaključili su da situacija na terenu zahtijeva hitnu reakciju u smislu proširenja pojasa tretiranja komaraca”, saopćeno je iz Ureda župana, prenosi Index.hr.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.