Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jug Kine

Najmanje 16 poginulih u rudniku uglja, svi rudnici obustavili proizvodnju na jedan dan

kina
Foto: X

Državna kompanija, koja se naziva i Panjiang Coal, naredila je sigurnosne inspekcije u svim svojim rudnicima i poduzela mjere kako bi osigurala sigurnu proizvodnju

Šesnaest osoba je poginulo u nesreći u rudniku uglja u gradu Panzhou u južnoj kineskoj provinciji Guizhou u nedjelju, navodi se u prijavi vlasnika rudnika, Guizhou Panjiang Refined Coal Co, Šangajskoj berzi u ponedjeljak, prenosi Reuters.

Svi rudnici uglja u gradu Panzhou obustavili su proizvodnju na jedan dan, prema konsultantskoj kompaniji Mysteel sa sjedištem u Šangaju. Uprava za sigurnost rudnika Guizhoua rekla je Reutersu da nema informacije o situaciji.

Područje ima ukupan proizvodni kapacitet od oko 52,5 miliona metričkih tona godišnje uglavnom koksnog uglja, što predstavlja oko pet posto kineskog proizvodnog kapaciteta koksnog uglja, navodi Mysteel.

Državna kompanija, koja se naziva i Panjiang Coal, naredila je sigurnosne inspekcije u svim svojim rudnicima i poduzela mjere kako bi osigurala sigurnu proizvodnju, dodaje se u dokumentu.