Globus

Nesreća u Srbiji

Najmanje dvoje mrtvih u sudaru “golfa” i autobusa na “magistrali smrti”

22/01/2020
Foto: Ilustracija

Pretpostavlja da su glavni uzroci neprilagođena brzina u uslovima smanjene vidljivosti zbog guste magle

U teškom saobraćajnom udesu koji se dogodio jutros, oko 6.30, u mjestu Tavnik, na dionici puta Kraljevo-Preljina, dvije osobe su poginule, dok je jedna osoba zadobila teške povrede i kako se saznaje, nalazi se u životnoj opasnosti.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je “golf” crnogorske registracije, krećući se prema Preljini prilikom preticanja kamiona kraljevačke registracije direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika “Vihor” koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Dvije osobe iz “golfa” su na mjestu preminule, dok je jedna ženska osoba, koja se takođe nalazila u automobilu, pretrpjela teže povrede i sanitetskim vozilom je prevezena u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu i ljekari se bore za njen život.
Niko od putnika autobusa nije povrijeđen.

Zbog udesa saobraćaj je na ovoj dionici Ibarske magistrale, kako je znaju i “magistrali smrti” u potpunom prekidu, a poslije uviđaja biće poznato i više okolnosti pod kojima se nesreća dogodila. Pretpostavlja da su glavni uzroci neprilagođena brzina u uslovima smanjene vidljivosti zbog guste magle.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.