Globus

Italija

Najmanje šest mrtvih i više od stotinu povrijeđenih u noćnom klubu

08/12/2018

Među poginulima su tri djevojčice i dva dječaka, kao i odrasla žena

Šest osoba, od kojih pet maloljetnika, poginulo je dok je više od stotinu osoba povrijeđeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone.

Među poginulima su tri djevojčice i dva dječaka, kao i odrasla žena – majka koja je bila u pratnji kćerke na koncertu u disko-klubu u gradu Korinaldu, gdje je nastupao italijanski reper Sfera Ebbasta, izjavio je na licu mjesta načelnik policije u Ankoni Oreste Kapokaza, prenosi AP.

Za sada nije precizirano koliko godina imaju žrtve stampeda, a ne zna se ni koliko je tačno ljudi bilo u prepunom klubu kada je stampedo počeo.

Italijanski zvaničnici Vatrogasno-spasilačke službe rekli su agenciji ANSA da je publika na koncertu u noćnom klubu “Lanterna Azzura” počela da paniči i da trči ka izlazima nakon što je neko naprskao supstancu sličnu biber-spreju.

Neimenovani tinejdžer (16) rekao je italijanskoj agenciji da su vlasnici kluba plesali čekajući početak koncerta kada je stampedo počeo.

Isti tineđžer, koji je prebačen u bolnicu zbog zadobijenih povreda, rekao je i da je najmanje jedan izlaz za slučaj opasnosti bio zaključan kada je pokušao da izađe.

Vlasti istražuju da li su izlazi za slučaj opasnosti funkcionisali.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.