Globus

koronavirus u srbiji

Najmlađa zaražena pacijentica ima 20 godina i “nema pluća”

08/09/2021
Foto: Ilustracija

“Djevojka stara 20 godina, apotekar iz Beograda, nevakcinisana, nema nijednu pridruženu bolest. Juče je intubirana, ona nema pluća, diše sa lijevim vrhom pluća, njena pluća su `zacementirana`”, navela je Vukičević

Dvadesetogodišnja djevojka je najmlađi pacijent u Covid bolnici u Batajnici, najvećoj u Srbiji, i za deset mjeseci rada nije bilo težeg mlađeg pacijenta, njena pluća su “zacementirana”, rekla je direktorica bolnice Tatjana Adžić Vukičević, prenosi agencija Srna.

“Djevojka stara 20 godina, apotekarka iz Beograda, nevakcinisana, nema nijednu pridruženu bolest. Juče je intubirana, ona nema pluća, diše sa lijevim vrhom pluća, njena pluća su `zacementirana`”, navela je Vukičević.

Ona je istakla da od deset pacijenata u jedinici intenzivne niko nije vakcinisan, da dominiraju mlađi muškarci, između 30 i 40 godina, zatim između 40 i 50 godina, pa 20 i 30 godina, a 20 posto su žene.

“Kada anketiramo sve ljude u bolnici, više od 90 posto nisu vakcinisani”, rekla je Vukičević za RTS i dodala da ovakvog scenarija ne bi bilo da su se ljudi vakcinisali.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.