Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhvaćena u Rimu

Nakon 18 godina potrage pronađena žena koja je ubila muža

beverli (1)

Vlasti SAD-a tražile su izručenje McCallum iz Pakistana, gdje se vjeruje da živi, kako bi joj se sudilo za ubistvo supruga Roberta Caraballa

Amerikanka tražena od 2002. godine zbog ubistva supruga, uhapšena je u Rimu nakon višenacionalne potrage, javila je policija u četvrtak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rimska policija uhapsila je Beverly McCallum (59) nakon što se sa sinom tinejdžerom prijavila u rimskom hotelu, na sjeverozapadnoj periferiji glavnog grada Italije.

Italijanski hoteli su dužni da registruju goste u mrežnom sistemu povezanom s policijskom bazom podataka. Na osnovu toga je otkriveno da za McCallum postoji Interpolova potjernica.

Vlasti SAD-a tražile su izručenje McCallum iz Pakistana, gdje se vjeruje da živi, kako bi joj se sudilo za ubistvo supruga Roberta Caraballa.

Godine 2002. je pretučen i ugušen, a njegovo tijelo je bačeno i spaljeno. Policija je saopćila da se McCallum nalazi u rimskom zatvoru Rebibbia. Spaljeni posmrtni ostaci Caraballa pronađeni su nekoliko dana nakon ubistva. Međutim, tada posmrtni ostaci nisu identifikovani. To je urađeno tek 2015. godine.