Globus

Uz pomoć DNA

Nakon 65 godina poznato ko je dječak pronađen mrtav u kartonskoj kutiji

07/12/2022
Foto: Nacionalni centar za nestalu i izrabljivanu djecu

Slučaj "Dječaka u kutiji" je najstarije neriješeno ubistvo u Philadelphiji. Policija još uvijek traži ubicu djeteta, a postoji i nagrada od 20.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja i osude u slučaju

Više od 60 godina nakon što je dječak pronađen mrtav u kutiji u Philadelphiji, istražitelji su identificirali dijete uz pomoć DNA, objavila je policija, prenosi Index.hr.

U slučaju koji će biti poznat kao “Dječak u kutiji”, dijete je 25. februara 1957. pronađeno umotano u deku u kartonskoj kutiji u šumovitom području sjeveroistočne Philadelphije, prema Nacionalnom centru za nestalu i izrabljivanu djecu.

Identitet dječaka godinama bio misterija

U centru su rekli da je dječak imao nekoliko ožiljaka na tijelu i da mu je kosa bila nasilu ošišana, piše CNN. Procjenjuje se da je dječak bio star između četiri i šest godina. Težio je oko 13 kilograma te se činio pothranjenim, izvijestio je centar.

“Uprkos brojnim pokušajima da se dijete identificira tokom godina, identitet dječaka ostao je misterija. Kroz detektivski rad i analizu DNA, policija je konačno uspjela identificirati dijete”, saopćila je policijska uprava Philadelphije.

Najstarije neriješeno ubistvo u Philadelphiji

Policija još nije objavila ime dječaka. Slučaj “Dječaka u kutiji” je najstarije neriješeno ubistvo u Philadelphiji. Policija još uvijek traži ubicu djeteta, a postoji i nagrada od 20.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja i osude u slučaju.

Gradske vlasti održavaju konferenciju za novinare 8. decembra na kojoj će raspravljati o novom razvoju događaja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.