Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pljačke u MUP-a u Zagrebu pale ostavke policijskih dužnosnika

20160405_2_15205333_7117405_Web

Nakon jučerašnje pljačke u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Heinzelovoj ulici, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je, u sjedištu MUP-a, u Savskoj 39. upriličio konferenciju za medije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar Orepić je izjavio kako je policija do danas očekivala neka nova saznanja, no zamolio je sve za dodatno strpljenje, jer je istraga još u tijeku.

“Dogodilo se što se nije smjelo dogoditi. Dogodio se događaj koji ukazuje na probleme sustava kojega vodim. U tom duhu, to je argument više da pristupim reorganizaciji koju smo najavili još brže nego što smo mislili”, poručio je.

Uz osobnu suglasnost ostavku je ponudio načelnik Policijske uprave Zagrebačke Vlado Dominić te još tri visoko pozicionirana policijska dužnosnika, a s dužnosti je udaljen i sam načelnik Službe za suzbijanje organiziranog kriminala Dolački, čiji je sef u uredu u Heinzelovoj ulici opljačkan.

Orepić je ukazao na činjenicu da je sustav bio nedovoljan, no kako odgovornosti nisu isključivo na ljudima koji su podnijeli ostavke.

„Mislim da je veća odgovornost na ljudima iz politike koji su dozvolili da sustav dođe u ovakvu situaciju u kojoj je. Na ljudima koji su prethodno vodili ovaj sustav”, kazao je Orepić.

Kazao je kako od svih političkih struktura i javnosti očekuje potporu u provedbi reformi.

Tijekom pretprošle noći u uredu načelnika Službe za suzbijanje ograniziranog kriminala obijen je sef iz kojega su ukradene dvije kile zlata i 280.000 eura.