Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

horor na auroputu

Nakon saobraćajne nesreće izvukao oružje i ubio dvije osobe, te tri ranio (FOTO)

mtcucckg.4zq

Osumnjičeni je takođe otvorio vatru i prema automobilu u kojem se nalazio muškarac sa ženom i dvoje maloljetne djece uzrasta tri i pet godina

Muškarac, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, otvorio je vatru dok je bježao s mjesta nesreće na jugozapadu Estonije, ostavivši dvije mrtve osobe i najmanje tri ranjene, uključujući dvoje djece, objavila je policija u nedjelju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tridesetdvogodišnji osumnjičeni muškarac uhapšen je rano u nedjelju, nakon opsežne policijske akcije u blizini malog grada Lihula, blizu mjesta gdje se dogodila nesreća, navela je policija u izjavi.

Tužioci kažu da će se suočiti s optužbama za ubistvo.

Prema podacima policije, motociklista na benzinskoj pumpi bio je svjedok sudara vozila osumnjičenog s još dva automobila.

Nakon nesreće pokušao je pobjeći s mjesta događaja, ali ga je pratio motociklista na kojeg je pucao i koji je preminuo od zadobivenih povreda.

Osumnjičeni je takođe otvorio vatru i prema automobilu u kojem se nalazio muškarac sa ženom i dvoje maloljetne djece uzrasta tri i pet godina.

Žena u pedesetima umrla je od posljedica ranjavanja u vozilu hitne pomoći, dok su djeca teško povrijeđena. Sada su u stabilnom stanju u bolnici, saopštila je policija. Muškarac je lakše povrijeđen.

“Koliko znamo, povrijeđeni u automobilu nisu bili namjerno upucani. Oni su samo bili ljudi koji su bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”, izjavio je portparol policije Kaido Koplas, prenosi estonski list “Ohtuleht”.

Osumnjičeni nije imao dosije u policiji i imao je dozvolu za četiri puške.

Prema preliminarnim podacima, osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola, ali još nije poznat motiv napada.