osumnjičeni presudio sam sebi

Nakon stravičnog zločina u Šibeniku i Vodicama hrvatska policija izdala zvanično saopštenje

izresetan (1)
Izrešetano vozilo u Vodicama (FOTO Šibenik.in)

Utvrđuje se motiv za četiri ubistva u Vodicama i Šibeniku

Policijski službenici će tokom dana obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili ubistvima četiri osobe u sunotu na području Vodica i Šibenika u Hrvatskoj, nakon čega će se utvrditi šta je bio motiv počinitelja, koji je potom izvršio samoubistvo, saopšteno je u nedjelju iz Policijske uprave šibensko-kninske, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Policijska uprava zaprimila je u subotu 12.56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac. Obavljenim radnjama uviđaja utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu”, navodi se u saopštenju.

Istog dana u 13.23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali.

“Obavljenim radnjama uviđaja utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane”, kaže se u saopštenju.

Nakon dojava jučer je raspisana potraga za počiniteljem i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda Karoq sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno sa policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio je kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.

Navodeći detalje iz jučerašnjeg dana iz PU je saopšteno da su tokom uviđaja na oba mjesta pronalaska mrtvih tijela, kojima je rukovodio zamjenik županijskog državnog tužioca iz Šibenika, u 18.22 sati dobili dojavu da je na području Vodica pronađeno putničko vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje krivičnih djela, 57-godišnjaka.

“Mrtva tijela svih osoba prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje će se tokom dana obavljati radnje očevida”, stoji u saopštenju policije.

Prema izvještajima hrvatskih medija osummnjičeni za četvorostruko ubistvo je Branko Koloper, vlasnik propale firme “Matkol”, a njegove žrtve Tedi Slamić, sin Jose Slamića, vlasnika trgovačkog lanca Djelo, Radojka Danek, gradska vijećnica HDZ-a i stečajna upraviteljica kompanije “Matkol” i njen suprug, te Toni Šparada vlasnik firme koja je kupila halu koja je ranije bila u vlasništvu Kolopera.