Slučaj samoubistva iz Srbije

Nakon svađe sa ženom ubio se na brutalan način, njegov brat ne vjeruje u tu priču

Untitled-1 copy

Goran će biti sahranjen u četvrtak, na seoskom groblju, a na vječni počinak, uz prijatelje i komšije, ispratiće ga njegovo dvoje djece i brat Dragan

Ne želim nikog da optužujem, ali očekujem od nadležnih organa da do kraja rasvjetle ovaj slučaj i utvrde kako je tačno došlo do smrti mog brata. Ne mogu da vjerujem da je on bio u stanju da podigne ruku na sebe, i to na ovako bolan način, da se polije benzinom i zapali – kaže, za “Novosti“, Dragan Milovanović, brat Gorana Milovanovića (38) iz Vošanovca kod Petrovca na Mlavi, koji je izvršio samoubistvo.

Goran će biti sahranjen u četvrtak, na seoskom groblju, a na vječni počinak, uz prijatelje i komšije, ispratiće ga njegovo dvoje djece i brat Dragan. U trenutku Goranovog stradanja prisutna je bila samo njegova druga supruga Ivana, s kojom se on, navodno, posvađao neposredno prije tragedije. Nju nismo zatekli u kući, ali jesmo Goranovu prvu ženu, Snežanu Đorđević, s kojom se razišao u aprilu ove godine.

– Mene je Goran varao s tom ženom i zbog nje me je otjerao iz kuće, zajedno sa našim sinom i kćerkom, koji imaju osam i sedam godina – priča Snežana.

Ni njoj ni njenom djeveru Draganu nije jasno kako je Goran nastradao.

 

 

– Ne znamo šta se desilo, samo smo čuli da je izvršio samoubistvo tako što se polio bezinom i zapalio – priča Dragan. – Ja sam u sobi našao Goranov izgorjeli radnički kombinezon, a ispred kuće sam vidio tragove paljevine.

Prema njegovim riječima, on u kući nije uspio da nađe ništa od Goranovih dokumenata, iako je imao i pasoš i vozačku dozvolu i ličnu kartu. Zbog toga planira da, poslije sahrane, od policije i tužilaštva zatraži detaljan izvještaj sa uviđaja.

– Moj brat je sa teškim opekotinama prevezen za Beograd u petak, 9. novembra, a ja sam za to saznao sutradan. U nedelju, 11. novembra, otišao sam za Beograd i tamo su mi ljekari rekli da tražim donore kože za brata. Međutim, kad sam počeo da ih tražim, ljekari su mi javili da ne treba, da je kasno i da moj brat neće preživjeti. Bio je u toliko lošem stanju da nisam mogao ni da ga vidim, ni da pričam s njim – kaže očajni Dragan.

 

 

Prema nezvaničnim saznanjima, Goran se, nakon svađe sa suprugom Ivanom, koja je kod njega živjela sa svoje troje dece, polio benzinom i zapalio. Od nesnosnih bolova, istrčao je u dvorište i pao na zemlju i počeo da se valja, ne bi li ugasio vatru koja mu je zahvatila odjeću. Vrištanje supruge čule su komšije i pozvale Hitnu pomoć, koja je teško povrijeđenog Gorana prebacila za Beograd, gdje je osam dana kasnije i preminuo. Ivana je nakon toga sa svojom djecom napustila kuću i, najvjerovatnije se vratila u Leskovac, gdje je i ranije živjela.

 

O stradanju Gorana Milovanovića nije bilo zvaničnog obraćanja javnosti nadležnih organa, koji su izvršili uviđaj. Jedino je u policiji potvrđeno da se radi o samoubistvu i da u tom slučaju nema nikakvog saopštenja za medije, jer se ne radi o krivičnom djelu.