Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon ubistva živio 40 godina u šatoru skrivenim u šumi (FOTO)

sator ubica (1)

David Lee Edds (61), uhapšen je početkom ove sedmice u šumama Mississippija. Edds koji je osumnjičen za ubistvo iz 1976., više od četiri decenije živio je u šatoru.

Slučaj je ponovo otvoren 2014. godine, a nedugo zatim policajci su pored ceste u Mississippiju uočili automobil kakav je nekad imao i sam Edds. Kada se ustanovilo da je njegov, policija je krenula u potragu, piše Daily Mail.

On se nalazio u šumi kilometar dalje u svom šatoru. Kako se radilo o čovjeku koji bježi od vlasti 40 godina, šerif Jody Ashley upozorio je kako bi situacija mogla eskalirati jer niko ne zna u kakvom je stanju Edds. Međutim, pri hapšenju se nije opirao.

– Morate biti zabrinuti kada idete u takvo područje. Pogotovo ako je tamo čovjek o kojem malo znate, a koji je i potencijalni ubica, kazao je šerif koji je predvodio hapšenje.

Njegova žrtva bio je Rene Anthony Guillotte (28), koji je na privatnom posjedu pronađen gol s ubodnim ranama u glavi, na vratu i u prsima. Slučaj ubistva ponovo je otvoren 2014. godine kada je potvrđeno da je na mjestu zločina pronađen Edssov DNA kao i da je tada živio blizu tog mjesta.

Edds je policiji rekao kako nije poznavao Guillottea, a iako je i živio blizu mjesta ubistva, nije ni znao da se to ubojstvo uopće dogodilo. Policija vjeruje da je Eddsu u skrivanju pomagala i porodica koja je živjela na selu nedaleko od mjesta gdje je pronađen.

I kao mladić, dok nije otišao u divljinu, bio je poznat policiji. Još prije Guillotteova ubistva optuživan je za napade, provale, pljačke, kao i za posjedovanja opojnih sredstava. Izručen je Texasu na čijem će se sudu ubrzo suočiti s optužbama.