Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Namjerno autom pregazio pješake i dobio šest godina zatvora

nesreca-eng345

Mohammad Abdullah (30), vozač koji je namjerno pregazio pješake u engleskom gradu Scunthorpeu, osuđen je na šest godina zatvora, javljaju engleski mediji.

Nemili događaj desio se u aprilu ove godine, a dvojica pješaka zadobili su višestruke prelome na tijelu i još uvijek se oporavljaju.

Sudija Peter Kelson na sudu je rekao da se Abdullah izjasnio krivim za namjerno gaženje pješaka, te izrazio kajanje. Osim šestogodišnje zatvorske kazne, vozačka dozvola mu je oduzeta na osam godina.

Na snimci nadzorne kamere se vidi kako Mark Thompson (34) i njegov ujak Kevin Morson (53), prelaze ulicu mimo pješačkog prelaza u ranim jutarnjim satima 14. aprila. U tom momentu u automobilu nailazi Abdullah i zaobilazi ih u posljednjem momentu. Međutim, stao je i došlo je do svađe, nakon čega se on vratio i namjerno ih “pokupio” autom. Nakon toga je napustio lice mjesta.

U vrijeme puštanja pomenutog snimka u sudnici, Abdullah je gledao u pod. Njegov advokat kazao je da se Abdullah osjećao zgroženo, posramljeno i neugodno,  te da bi volio da može vratiti vrijeme nazad.