Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svi napadači ubijeni

Napad na policiju u Rusiji: U pucnjavi i eksplozijama najmanje sedam ubijenih

Foto: Screenshot

U napadu su ubijena dva policajca, a još četiri su ranjena. Svih pet napadača je ubijeno

Grupa militanata napala je kasno sinoć policijsku kontrolnu tačku u ruskoj republici Karačajevo-Čerkezija na Kavkazu.

Prema regionalnom ogranku ministarstva unutarnjih poslova, počinitelji su se dovezli do kontrolne točke, bacili eksplozivnu napravu prema policajcima i otvorili vatru iz automatskog oružja.

Policajci su uzvratili vatrom, a u međuvremenu je došlo do detonacije eksplozivne naprave koju je nosio jedan od napadača. U napadu su ubijena dva policajca, a još četiri su ranjena. Svih pet napadača je ubijeno.

Na mjestu događaja pronađeno je nekoliko improviziranih eksplozivnih naprava, piše ruska državna novinska agencija Tass.

Niz sukoba ekstremista i policije

Istražni odbor priopćio je kako su isti naoružani napadači prije tjedan dana upali na drugu policijsku kontrolnu točku, ubivši dvojicu policajaca i ranivši još jednog. Nisu objavljeni motivi i etnička pripadnost militanata.

Iako se Čečenija stabilizirala pod vladavinom Ramzana Kadirova kojeg podržava Moskva, nasilje povezano s islamističkim skupinama povremeno je izbijalo u drugim dijelovima Sjevernog Kavkaza. Osobito je u Karačajevo-Čerkeziji zabilježen niz sukoba ekstremista i policije, prenosi Index.

U decembru je ruska Federalna sigurnosna služba, glavna nacionalna agencija za unutarnju sigurnost i borbu protiv terorizma, izvijestila o uhićenju 14 osumnjičenih članova radikalne islamističke skupine u Karačajevo-Čerkeziji.