Globus

Napad u centru Londona, jedna osoba ubijena i još šestero ranjeno (FOTO)

04/08/2016

Jedna žena je ubijena i još je do šestero osoba ozlijeđeno u napadu nožem u kasno sinoć središtu Londona, a osumnjičeni muškarac je uhapšen, izvijestila je u četvrtak policija.

“Terorizam je jedna od mogućnosti koja se još ispituje u ovoj fazi”, saopćila je policija, a prenosi Reuters.

Ubijena žena je imala 60-ak godina. Liječnici su joj na licu mjesta pokušali pružiti prvu pomoć, no podlegla je ozljedama.

napad london (3)

Policija je uhapsila 19-godišnjeg muškarca, ubrzo nakon napada kasno sinoć, a policija ga je svladala uz pomoć električne palice.

Donačelnik londonske policije za specijalne operacije, Mark Rowley, kazao je da slučaj vodi jedinica za ubistva, uz podršku antiterorističke jedinice, piše BBC.

Nakon napada sugrađanima se obratio gradonačelnik Sadiq Khan koji je kazao da mu je sigurnost stanovnika Londona glavni prioritet.

napad london (4)

“Sigurnost svih žitelja Londona je moj glavni prioritet”, kazao je Khan u saopćenju i pozvao sugrađane da ostanu “mirni i na oprezu”, prenosi Hina.

“Molim vas, prijavite policiji sve što vam je sumnjivo. Svi moramo biti oči i uši za našu policiju i službe sigurnosti kako bi pomogli da je London zaštićen”, poručio je Khan.

napad london

Londonska policija ranije je izvijestila da će po gradu rasporediti dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada. Većina policajaca u Londonu ne nosi oružje, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

Komentari