Globus

Kalifornija

Napad u SAD-u: Dvoje učenika ubijeno, napadač pucao sebi u glavu

14/11/2019

Kada smo došli u školu vidjeli smo ranjene učenike starosne dobi od 14 i 16 godina koji su prebačeni u najbliže bolnice"

U pucnjavi koja se dogodila u školi u američkoj državi Kaliforniji poginulo je dvoje učenika, dok su ranjene 4 osobe, uključujući i osumnjičenog, javlja Anadolu Agency.

Pucnjava se dogodila u srednjoj školi Saugus u gradu Santa Clarita koji je udaljen oko 48 kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa.

Kent Wegener, šef policije u regiji Los Angeles, kazao je novinarima da je policija reagovala odmah nakon dojave o napadu.

“Kada smo došli u školu vidjeli smo ranjene učenike starosne dobi od 14 i 16 godina koji su prebačeni u najbliže bolnice”, kazao je Wegener.

Istakao je da doktori uprkos svim naporima nisu uspjeli spasiti 16-godišnju učenicu i 14-godišnjeg učenika, dodajući da su tri osobe u bolnici, od kojih je jedna u teškoj situaciji.

Wegner je kazao da su putem sigurnosne kamere utvrdili da je osumjičeni iz torbe izvadio oružje i otvorio vatru prema pet osoba, nakon čega je pokušao izvršiti samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Svjedoci su kazali da je osumnjičeni također prebačen u bolnicu.

Lokalni zvaničnici su izjavili da je istraga o ovom incidentu u toku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.