Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policija potvrdila

Napadnut brat trostrukog splitskog ubice

zavadlav (1)
Filip Zavadlav

Policija je uspjela stupiti u kontakt s mladićem koji je kazao da su ga “neki napali”, da mu ne treba liječnička pomoć, da je dobro. Osim toga nije želio ništa više izjaviti

Policija je potvrdila da je u četvrtak dobila dojavu da je muška osoba napadnuta na splitskoj Kili, ali ga još nisu pronašli i niko nije zatražio liječničku pomoć, javlja Dnevnik.hr. Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđen je brat Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubistvo, javlja reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Kako izvještava Dalmatinski portal, riječ je o Filipovom mlađem bratu Stanislavu, što je potvrdio i Filipov advokat Branko Šerić.

– Istina je, ja sam čuo da je napadnut, a ne znam pod kakvim se okolnostima to dogodilo i u kakvom je stanju brat mog branjenika – kazao je Šerić za Dalmatinski portal.

On drži da se ovdje radi o sigurnosnom propustu. – Bilo je to neozbiljno od policije – kazao je advokat Šerić.

Stanislav Zavadlav i njegov otac dovedeni su iste večeri u policijsku stanicu nakon predaje Filipa Zavadlava. Pušteni su, međutim, idućeg dana.

U petak bi na splitskom Županijskom sudu trebalo biti održano dokazno ročište na kojem bi pred sudijom istrage Mlađanom Prvanom kao takozvani privilegirani svjedoci trebali svjedočiti otac i brat Filipa Zavadlava. Advokat Šerić ne zna hoće li zbog ovog napada sutrašnjem ročištu moći pristupiti Stanislav Zavadlav.

– Ja se nadam da hoće – kazao je Šerić.

– Ženska osoba nam je javila da je muška osoba napadnuta te smo odmah uputili patrolu na Kilu gdje se napad navodno dogodio – saznaje Slobodna Dalmacija od Ane Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

Dojavljeno je kako je mladić napadnut u autobusu, da ima ozljede glave i da je nakon toga ušao u taksi vozilo kojim se odvezao. Policijski službenici su razgovarali s vozačem autobusa i s putnicima, ali niko nije vidio ni čuo napad, ali ni osobu koja izgleda kao mlađi Zavadlav u autobusu.

Policija je uspjela stupiti u kontakt s mladićem koji je kazao da su ga “neki napali”, da mu ne treba liječnička pomoć, da je dobro. Osim toga nije želio ništa više izjaviti.

Policija ga je pozvala da dođe u stanicu što nije napravio do večeri. Zatim su ga tražili na više lokacija gdje imaju saznanja da se inače kreće i gdje im je dojavljeno da se nalazi. Nisu ga našli. Kako saznaje Slobodna, do 19,30 sati nije potražio liječničku pomoć na Hitnom prijemu.

– Nisam znao šta bih, ušao je u auto. Nisam ga ja ni znao otprije. Ušao mi je u auto kod City centra i pitao može li do grada. Povezao sam ga, a on mi govori “Barba, ja sam vam brat od onoga što je napravio onu tragediju”. Ja mu govorim šta ti je, dođi sebi, a on mi kaže da su ga napali. Imao je tamne hlače, tamniju majicu, topericu, a u rukama je držao bijelu zimsku kapu. Imao je oguljen dio lica na desnoj strani glave, kao kad padneš s motora i ostane ti crveno. Ostavio sam ga na stanici na Pujankama jer sam iza sebe vidio da dolazi policija pod rotacijom. Pitao me koliko je dužan, a ja sam mu rekao ništa, dobro je. Kasnije sam nazvao policiju, izjavio je taksist za 24sata.