Globus

Beograd

Napadnute prostorije “Žena u crnom”, ostavljene grozne poruke

25/10/2021
Foto: Facebook

Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na "Žene u crnom". Tokom 30 godina rada "Žene u crnom" su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima

U noći između petka, 22.10. i subote, 23.10.2021. godine, nepoznati počinioci su na ulaznim vratima prostorija “Žena u crnom”, koje se nalaze u Jug Bogdanovoj ulici, crnim sprejom ispisali sljedeće: “Kurve u crnom”, “Ratko Mladić” i “Pet komada znaka Samo sloga Srbina spasava”, saopšteno je na Facebook stranici ovog udruženja.

Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na “Žene u crnom”. Tokom 30 godina rada “Žene u crnom” su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima, poručuju.

Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvijek okončavali nekažnjeno.

“Ti napadi iza kojih su najčešće stajali takozvani nedržavni akteri, koji su uvijek bili i dalje jesu pod kontrolom dijelova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao naslijeđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvijek su se odigravali uz prećutnu saglasnost političkih garnitura na vlasti. Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega sa onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtijevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nijemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik”, poručuju Žene u Crnom.

“Od nadležnih institucija države Srbije, tražimo da okonča klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti”, poručuju na kraju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.