Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

američki izbori

Napeto u ključnim državama: Javili se i Biden i Trump, imaju potpuno suprotne poruke

Pol_Election-Assets_TrumpVsBiden_HEADER

CNN je objavio kada će se lokalni dužnosnici iz tri ključne države obratiti s novim podacima

I dalje traje napeta utrka za novog predsjednika SAD-a. Joeu Bidenu nedostaje samo šest elektorskih glasova za Bijelu kuću, no i dalje se moraju prebrojati stotine hiljada glasova u ključnim američkim saveznim državama kako bismo bili bliže ishodu tijesne borbe između Bidena i aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa koji je već krenuo poduzimati pravne akcije u državama u kojima je Biden preokrenuo rezultat.

Trump danas nastavlja s onim što je radio i jučer, odnosno na Twitteru poziva da se prekine brojanje glasova.

Trump je jučer, podsjetimo, cijeli dan tvitao o navodnim manipulacijama kada se radi o glasovima. Govorio je kako mu magično nestaju glasovi i kako novi glasovi idu samo Bidenu, iako za to dokaza nema.

Danas je pak pozvao da se prekine brojanje glasova.

No, na Twitteru se objavio i Biden. On je poručio skroz suprotno, isto kao i jučer. Poručio je kako se svaki glas mora prebrojati.

CNN je objavio kada će se lokalni dužnosnici iz tri ključne države obratiti s novim podacima:

* Georgia – 16:30 po našem vremenu. Trenutno postoji oko 18.000 glasova razlike između Trumpa i Bidena, a preostalo je prebrojati oko 90.000 glasova.

* Nevada – 18:00 po našem vremenu. Biden u Nevadi ima prednost od oko 8000 glasova.

* Arizona – 3:00 ujutro po našem vremenu. Ostalo je 275.000 glasova za prebrojati, a iako je ovdje dio američkih medija i agencija AP proglasilo Bidena za pobjednika, teoretski još postoji mogućnost za preokret.