Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nasilje u porodici: Volio je da popije, ali niko nije očekivao da će joj glavu razbiti kriglom

srbija policija
Foto: Ilustracija

Miloš Kartalija (53) razbio je glavu kriglom svojoj supruzi Dragani R. K. (49) u noći između utorka i srijede u njihovom stanu na Novom Beogradu. Dragana je operisana i nalazi se na intezivnoj njezi, a ljekari na Urgentnom centru joj se i dalje bore za život. Nasilni suprug je uhapšen.

Nakon svađe koja je eskalirala oko tri sata poslije ponoći, Miloš je Draganu udario u glavu kriglom!

Nesretna žena, ionako već lošeg zdravstvenog stanja i asmatičar, sa teškim tjelesnim povredama odmah je prevezena u Urgentni centar. Njeno stanje i dalje nije stabilno.

U soliteru u Dušana Vukasovića br. 66 na Novom Beogradu brojne komšije nisu ni slutile šta se dešava iza zatvorenih vrata ovog bračnog para.

Draganina komšinica i prijateljica rekla je za “Blic” da je nesretnu ženu vidjela samo dan prije incidenta. Kako kaže, iako je znala par godinama i da Miloš “voli da popije”, rekla je da joj se prijateljica nikada nije žalila na problematičnog muža.

Žrtva supruga: Dragana Radojković Kartalija

– Dragana je bila bolesna i asmatičar. Bili su u veoma lošoj finansijskoj situaciji. Ona se bavila nekim knjigovodstvenim poslovima, dok je Miloš radio povremene poslove. Često je i od mene pozajmljivala po 500, 1.000 dinara, kaže “koliko možeš”, kako bi mogla da kupi pumpicu za inhalaciju… On je navodno prestao da pije… Strašno – priča potresena Draganina prijatlejica.

Kako nastavlja, Miloš Kartalija ranije je bio alkoholičar, ali je prestao da pije kada je Draganin otac, nakon povrede kuka, došao iz sela da živi sa njima.

Međutim, on je prije nekoliko mjeseci preminuo i učestale svađe su se ponovo sve češće mogle čuti iz njihovog stana.

Miloš je u večeri neposredno prije incidenta, otpušten sa toksikologije na VMA.

– Ja sam je savjetovala da raskine sa njim, ali ona me nije poslušala. Baš sam je srela prije neki dan i samo mi je rekla: “E, radi mi Miloš”. Taman sam pomislila da će prestati sa alkoholom jer je počeo da radi, ali ne vrijedi… Uvijek kada bi se sreli u liftu osjećao bi se na alkohol – priča komšinica.

Ona dodaje da je Miloš prema drugima uvijek bio ljubazan i kulturan.

– Ko ne zna kakav je prema Dragani, rekao bi da je ljubazan čovek, normalan… Pridržavao bi komšijama vrata, javljao se svima. Čak je često sa komšijama sjedio ispred zgrade na klupicama i družio se – kaže ona.

Ipak, bilo je i komšija koji su rekli da su se svađe u ovom stanu mogle čuti već godinama.

Kako “Blic” saznaje, u ovoj porodici ranije nije bilo prijava za nasilje, a muškarac nasilnik je nakon brutalnog napada uhapšen. Stan Karalija je zapečaćen.