Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Nasilje u školi: Učeniku razbio glavu udarcem o klupu, napao i učiteljicu (FOTO)

napad

Kako tvrde roditelji maloljetnog P. V, nasilje nad njihovim sinom traje od trenutka kada je krenuo u školu

Novi slučaj vršnjačkog nasilja zabilježen je u osnovnoj školi u Odžacima u Srbiji, kada je jednom od učenika sedmog razreda drug iz odjeljenja razbio glavu na času matematike.

– Moj sin je jeo perec na odmoru i kada je počeo čas matematike, nastavnica ga je zamolila da ga spakuje. On je iz te kese izvadio novčić koji mu je ostao i počeo da se igra sa istim. To je njegovom drugu, koji je sjedio iza, smetalo i rekao mu je, psujuću mu majku, da prekine. Tada mu je ispao novčić, koji je podigao, uz riječi da neće više, ali je i on uzvratio istom ovom ružnom psovkom dječaku – prepričava otac napadnutog dečaka Igor V.

Poslije razmjene psovki, dječak, kako tvrdi ovaj otac, gubi kontrolu, udara njegovo dijete s leđa i nastavlja da mu udara glavu o sto.

Nasrnuo i na nastavnicu?

– Nastavnica je pokušala da ih razdvoji, ali je on nasrnuo i na nju. Kasnije je objašnjavao da nije htio tako da ispadne, već je to instinktivno uradio – prepričava situaciju otac dječaka koji je završio sa posjekotinama na glavi.

Kako tvrde roditelji maloljetnog P. V, nasilje nad njihovim sinom traje od trenutka kada je krenuo u školu.

– Nasilje trpi još od prvog razreda. U početku smo mislili da je riječ o običnom dječijem koškanju, u šta nas je i psiholog škole ubjeđivao i na taj način smirivao. Međutim, sve je samo bilo gore i molili smo školu da nam pomogne, ali oni ni u jednom trenutku nisu reagovali – tvrdi Igor V. otac napadnutog dječaka.

Kako dodaje, nakon incidenta psiholog je samo izjavio “da i nije tako strašan incident”.

Prema njegovim rečima, njihovo dijete još od prvog razreda trpi uvrede, diskriminaciju, ismijavanje, koje je prema njegovim riječima išlo toliko daleko, da su mu djeca gazila hranu i tjerala ga da istu jede.

– Jednom su htjeli da ga gurnu sa ograde škole, što bi bio ozbiljan prekršaj, te se škola tad malo primirila i stala na našu stranu. No, sada je sve po starom. Niko ne želi da reaguje, a moje dijete se osuđuje za sve što nije uradio i što kaže – ističe Igor V. i dodaje da je više puta njegov stariji sin morao da brani brata zbog čega mu je prijetio jedan od roditelja.

Stric dječaka nasilnika tvrdi drugačije

Međutim, Ivica P, stric dječaka koji je napao P. V. navodi da se drugačija priča krije iza ovog događaja.

Škola u kojoj se dogodio napad

– Moj bratanac već dvije godine trpi njegovo maltretiranje. I nije tačno da je on prvi opsovao njegovu majku, već je to uradio P. V. zbog čega je moj brat reagovao. Takođe, njegov stariji brat je osam godina šikanirao starijeg brata dječaka koji ga je udario. Tako da nije baš tako, kako sada pričaju – revoltiran je Ivica P.

Slučaj prijavljen policiji

Slučaj se dogodio u četvrtak, a isti je prijavljen i u policiji, potvrdili su za “Blic” iz MUP-a.

Protiv maloljetnog dječaka biće pokrenut redovan postupak u ovakvim situacijama i tužilac je obaviješten o nemilom slučaju.

Nekoliko dana nakon incidenta, roditelji dječaka koji je udario svog vršnjaka, došli su s njim da se izvine napadnutom tvrdeći kako ovakav vid postupanja, nikako ne opravdavaju.

Oglasila se i škola

Povodom ovog slučaja, oglasila se i škola u kojoj se nasilje dogodilo.

“Nakon nasilnog događaja i povređivanja učenika na času matematike 26. septembra, preduzeto je slijedeće: ukazana je prva pomoć povrijeđenom učeniku, pozvani su roditelji povrijeđenog učenika zbog daljeg medicinskog zbrinjavana, školaska uprava je obaviještena od događaju i posljedicama, a sve aktivnosti dalje preuzima školska uprava”, navodi se u saopštenju škole.

Također, kako dodaju, pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika, kao i protiv nastavnice zbog eventualnih propusta u zaštiti učenika.

“Pored toga upućen je poziv učeniku i njegovim roditeljima za raspravu u okviru disciplinskog postupka. Rasprava je zakazana za petak, 04. oktobra u 11 časova u prosterijama škole”, navodi se u saopštenju.