Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Advokatica žrtva nasilja

Nasilnik koleginici prije brutalnog zlostavljanja upućivao zastrašujuće prijetnje

Emilija-Petrović

Prema Emilijinim riječima, svađa oko jednog zajedničkog predmeta je kulminirala prije desetak dana nakon čega je pozvala kolegu u svoj stan da bi izgladili odnose

Žrtva nasilja, advokatica Emilija Petrović, koja je policiji prijavila da ju je kolega V. S. zvjerski pretukao i držao u njenom stanu 12 sati, prethodno je od njega dobijala prijetnje: od toga da će je izbaciti iz Advokatske komore, do toga da će joj prerezati grkljan.

Blic je juče objavio potresnu ispovijest Emilije Petrović iz Beograda, koja tvrdi da ju je u noći između 15. i 16. marta advokat i bivši sudija V. S. zaključao u njen stan, sakrio ključeve i telefone i tukao je, nakon čega je završila u Urgentnom centru.

Petrovićeva je ispričala da je V. S. pozvala u stan da bi raščistili i emotivne i poslovne odnose. Nakon detaljno opisanog događaja od te večeri, žrtva je u policiji ispričala i da je njihovom susretu “pomirenja” prethodio niz uznemiravajućih telefonskih poziva od strane V. S. Petrovićeva je rekla i kako je u kasnim večernjim satima slao poruke da je u blizini i da izađe ispred da razgovaraju o svom bivšem emotivnom odnosu.

Takođe ju je i zvao desetinu puta zaredom u to doba, na šta ona nije odgovarala. Kada bi mu se pak javila na telefon, kako kaže, dolazilo je do svađa koje su eskalirale i do prijetnji smrću.

– U velikom broju telefonskih razgovora on mi je uputio razne prijetnje. Jednom je rekao: “Prerezaću ti grkljan”, a drugi put: “Ako te budem uhvatio ni Isus Hrist ti neće pomoći” – kaže Petrovićeva.

Ona dodaje i da se V. S. pozivao na to da je 15 godina radio kao sudija i prijetio više puta da će je izbaciti iz Advokatske komore, kao i da će je strpati u zatvor jer nema mozak pravnika, nego kriminalca.

– Više puta mi je govorio da sam ku*va, da su me je*ali u Padinskoj skeli, da sam bitanga… Izmišljao je stvari o meni kako bi pokušao da me diskredituje na poslu – tvrdi Petrovićeva.

Podsjećanja radi, prema Emilijinim riječima, svađa oko jednog zajedničkog predmeta je kulminirala prije desetak dana nakon čega je pozvala kolegu u svoj stan da bi izgladili odnose. Prema njenim riječima, V. S. je u stan došao oko dva sata u pripitom stanju.

– Normalno smo pričali neko vrijeme, pili smo kafu i vino. U jednom trenutku je to preraslo u svađu i on mi je rekao: “Je*ao ti pas mater”, a ja sam njemu odgovorila: “I tebi kćerku”, i to je bio okidač. Tada mi je udario prvi šamar, nakon čega me je grlio i govorio mi kako me mnogo voli. Krenula sam po telefon, međutim, on mi je stegao ruke oko struka, uzeo ga, zaključao stan i sakrio ključeve – kaže Petrovićeva.

Agonija je, prema njenim riječima, trajala cijelu noć, a da je za to vrijeme V. S. popio pet flaša vina, dok je ona popila jednu.

– Udarao mi je glavu o kuhinjske dijelove. Oko sedam-osam sati ujutru sjetila sam se fiksnog telefona. Kada je otišao do toaleta, pozvala sam policiju. Izašao je i vidio me kako telefoniram, međutim, tada nije smio da reaguje i policija je ubrzo došla u stan – kaže Petrovićeva.

Ona je uspjela da se domogne fiksnog telefona i pozvala je policiju koja je ispratila V. S. iz njenog stana. Tada se, kako je rekla, plašila da ga prijavi, ali nakon što ju je u stanu pretučenu u lošem stanju zatekao otac kojem se cijeli dan nije javljala i nakon što je 12 sati provela u Urgentnom centru, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede, otišla je u policijsku stanicu.

Postupak u toku

Postupak protiv V. S. vodi se u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Na prijedlog zamjenika tužioca, a prema rješenju suda V. S. je za 30 dana produžena hitna mjera privremene zabrane da kontaktira sa žrtvom i da prilazi žrtvi nasilja Emiliji Petrović do 18. aprila.