Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pokušali spriječiti snimanje

“Nemojte s*** po nama, ‘ajte ća”: Nemile scene ispred crkve u Splitu

SnapShot(5)

Upravo u ovoj crkvi župnik don Josip Delaš u prethodnim danima javno je pozivao vjernike na okupljanje, uprkos preporukama Kriznog štaba te Splitsko-makarske nadbiskupije, kao i samog pape

Osim novinarke Dalmatinskog portala, ispred crkve na splitskoj Sirobuji danas je napadnuta i snimateljica N1 televizije.

Novinarka Dalmatinskog portala napadnuta je ispred vrata crkve, kada su joj oteli mobilni telefon, a potom vratima pritisnuli ruku dok ih je pokušavala umoliti da jo ga vrate.

Vjernici dolaze na misu na Sirobuju

Objavljuje Dalmatinski portalNedjelja, 12. travnja 2020.

Pogledajte snimak i ispred vrata crkve, te napad na novinarku televizije N1…

Podsjetimo, u crkvi u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, splitskom gradskom kotaru, došlo je do incidenta koji je top tema danas u Hrvatskoj. Uprkos upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, u toj je crkvi osim na Cvjetnicu misa održana i danas, na blagdan Uskrsa.

Novinari koji su došli ispred crkve su napadnuti.

“Naša je kolegica bila izložena brojnim uvredama ne samo svećenika Josipa Delaša, već i okupljenih građana. Jedan od njih je, iz svog automobila i s očitom namjerom, krenuo i u fizički napad na našu snimateljicu, što je dokumentirano i zabilježeno na snimci. Podatke o napadu i sve informacije proslijedili smo Ministarstvu unutarnjih poslova. Izražavamo punu solidarnost sa svim napadnutim novinarkama i novinarima i pružamo punu zaštitu i pomoć našoj snimateljici”, kazali su iz televizije N1.

Podsjećamo, upravo u ovoj crkvi župnik don Josip Delaš u prethodnim danima javno je pozivao vjernike na okupljanje, uprkos preporukama Kriznog štaba te Splitsko-makarske nadbiskupije, kao i samog pape. “Imat ćemo misu i za Uskrs, neka bude šta bude, ali mi ćemo imat misu”, kazao je don Delaš ranije, uputivši poruku i zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću:

“Ne zanima mene uopće kardinal Bozanić! To je njemu, on ima svoju glavu gore, neka rješava kako hoće, a mi ćemo ovdje kako mi hoćemo!”