Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nepoznati junak smanjio broj žrtava nesreće u Sloveniji

sudar slovneija

Nikola Majdak i njegovo društvo su se vraćali s odmora, a nekoliko minuta prije nesreće koja se juče desila u mjestu Senožece u Sloveniji stali su na benzinskoj pumpi kako bi natočili benzin.

Ta pauza ih je, kaže Majdak, spasila od sigurnog sudara.

Satima su čekali u automobilu jer je autoput bio potpuno zatvoren. Gledali su brojne policijske, vatrogasne i ekipe hitne pomoći kako žure ka mjestu nesreće. Majdak tvrdi da je moglo biti mnogo gore da nije bilo nepoznatog spasioca, prenosi televizija N1.

“Dok smo čekali tamo, ljudi su pokušavali da nađu jednog gospodina u fluoroscentnom odijelu koji je, kada se desila nesreća, odmah izašao iz automobila i krenuo da zaustavlja druge automobile da ne bi bilo još više lančanog sudara na putu, tako da je jedan nepoznati junak uspio da smanji broj udesa i žrtava”, ispričao je očevidac Nikola Majdak.

Policija sumnja da su loši vremenski uslovi razlog nesreće u kojoj je učestvovalo najmanje 70 vozila, među kojima nekoliko kamiona i autobus.

“Bila je magla i vidljivost je bila smanjena. Pretpostavljamo da je prvo došlo do jedne prometne nesreće, a kasnije zbog smanjene vidljivosti i neopreznosti do ostalih nesreća”, komentarisao je drugi očevidac.

Državljanin BiH poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer desila u mjestu Senožece u Sloveniji. U nesreću je učestvovalo 70 vozila. Četiri osobe su poginule, a oko 30 je povrijeđeno.

Lakše povrijeđeni su prebačeni u dvije lokalne bolnice u blizini Kopra, dok je nekoliko teže povrijeđenih osoba prevezeno u bolnicu u Ljubljani.